Wanden en plafonds

Metal stud wanden

Wil je extra ruimte realiseren, een verlaagd plafond aanbrengen of voorzetwanden plaatsen. Metalstud wanden en plafonds zijn vaak de beste oplossing. Naast dat deze snel geplaatst kunnen worden is ook nog eens een goedkoper dan traditionele bouwmethodes. Of je nu een zolder wil verdelen in twee ruimtes of een bedrijfshal afbouwen, wij gaan graag voor jou aan de slag!

Benieuwd wat we voor jou kunnen realiseren? Druk op de knop hieronder en vul het offerteformulier in. Wij zullen jou dan geheel vrijblijvend voorzien van een passende prijsopgave.

Systeemplafond

Een systeemplafond is oorspronkelijk een verlaagd plafond dat bestaat uit een rasterwerk, voorzien van inlegpanelen. De systeemplafondplaten liggen los op het raster en zijn eenvoudig omhoog te duwen, te verwijderen en weer terug te leggen. Het raster hangt met een tussenruimte onder het constructieve plafond. Hierdoor is er ruimte om elektra, ventilatie en ander installatiewerk weg te werken.

Een systeemplafond is snel te realiseren en word veelal toegepast in kantoren, horeca en openbare ruimtes.

Doordat het plafondpaneel veelal gemaakt is van isolatiemateriaal, heeft een systeemplafond ook een zeer goede akoestische werking.

Wij werken met mooie merken als Rockfon, OWA en Knauf Ceiling Solutions

Voordelen metal-stud wanden / plafonds

01

Je wint ruimte

Een metal-stud wand is minimaal 7 cm dik, terwijl een gemetselde binnenmuur doorgaans 10 cm dik is. Deze ruimte win je dus in je woning.

02

Betere isolatie en brandwerendheid

“Een dunnere wand, daar zal wel veel lawaai doorheen komen.” We horen het vaak, maar niets is minder waar. Metal-stud wanden bieden betere isolatie voor geluid en warmte dan traditionele binnenmuren doordat wanden worden gevuld met het gewenste isolatiemateriaal.

De duur van de brandwerendheid in geval van vuur is afhankelijk van het aantal platen en van de soort beplating. Een muur met meerdere platen kan wel 120 minuten het vuur tegenhouden. Zo is er genoeg tijd om iedereen uit het gebouw te krijgen in geval van nood

03

Sneller te realiseren

Een metal-stud wand is aanzienlijk sneller gezet dan een gemetselde binnenmuur. Er hoeft niet gemetseld te worden, niets op te drogen, en geen steen voor steen, rij voor rij geplaatst te worden. In een dag kun je een binnenwand realiseren waar je op traditionele wijze een aantal werkdagen zoet mee zou zijn geweest.

04

Flexibeler

Met metalstud wanden ben je veel flexibeler bij het maken van je keuzes, zoals het plaatsen van stopcontacten, lichtpunten of andere aansluitingen en het wegwerken van draden en leidingen.

05

Direct klaar om af te werken

Een metalstud wand of plafond hoeft niet gestukadoord te worden, en geen dagen te drogen. De wand kan naar wens door ons worden afgewerkt in verschillende klasse. Van behang klaar tot klasse-a schilder klaar.

06

Véél goedkoper

Al deze voordelen brengen met zich mee dat een metal-stud wand goedkoper is dan een gemetselde binnenmuur. Er zijn minder materialen nodig, geen stukadoor met bijbehorende kosten en veel minder manuren. Een optelsom waar iedere klant vrolijk van wordt.

Zijn metal-stud wanden ook toe te passen in jouw verbouwing? We denken graag met je mee en staan klaar om al je vragen te beantwoorden. Zowel particulier als zakelijk.

Offerte aanvragen

Wil je direct een offerte aanvragen voor het realiseren van jouw wensen? Laat dan hieronder jouw gegevens achter en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met jouw op met een zo concreet mogelijke offerte.

Heb je vragen? Dan kan je telefonisch contact met ons opnemen door te bellen naar 06-292 144 13. Ook kan je mailen naar info@hellegersafbouw.nl.

Wij brengen enkel offertes uit voor de regio Limburg noord en Zuidoost – Brabant